مذاکرات تا چه حد بر اقتصاد و تولید تأثیر گذاشته است؟| فعالان اقتصادی خراسان رضوی پاسخ می‌دهند وزیر صمت: در حال افزایش ظرفیت تولید برق در بخش صنعتی هستیم دروازه‌ای به جهان رنگارنگِ گردشگری | گزارش شهرآرانیوز از هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی گردشگری و صنایع دستی مشهد+فیلم سامانه «خودنویس» انحصار مشاوران املاک در عقد قرارداد را شکست | سامانه‌ای کاملاً رایگان سقوط ۳۰ درصدی تولید صنایع در نخستین ماه ۱۴۰۴ هفته کاهشی دیگر در بازار خودرو | افت قیمت خودرو ادامه دارد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) مدیرعامل شرکت مخابرات ایران: پروژه هوشمندسازی شهر مشهد، بزرگ‌ترین پروژه ارتباطی کشور است طلای جهانی تغییر مسیر داد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) بررسی قیمت روز برنج و حبوبات در مشهد (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) | برنج ایرانی از حدود ۱.۵ تا ۲.۷ میلیون تومان یارانه اردیبهشت ۱۴۰۴ به حساب دهک یک تا ۳ واریز شد | یارانه دهک‌های ۴ تا ۹ چه روزی واریز می‌شود؟ فروش بیش از ۱۰ هزار میلیارد تومان شمش طلا در ۱۱ حراج از ابتدای سال تاکنون قیمت طلا در مشهد به کمترین حد ۲ماهه اخیر رسید | نرخ طلا یک کانال دیگر را از دست داد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) وزیر نیرو: از ناترازی انرژی عبور خواهیم کرد قیمت امروز دلار، طلا، سکه و بیت‌کوین (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | طلا و سکه ریزش کرد بررسی قیمت امروز گوشت گوسفند، گوساله و مرغ در مشهد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) | گوشت آبگوشتی کیلویی چند؟ خرید تضمینی پیاز تا ۵ خرداد ۱۴۰۴، تمدید شد افزایش ۲۰ درصدی حقوق و مزایای پرسنلی دستگاه‌های اجرایی خراسان رضوی در سال ۱۴۰۴ حقوق دولتی مواد معدنی در سال ۱۴۰۴ ابلاغ شد حذف ارز ترجیحی گوشت چه تبعاتی دارد؟ قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد اعلام شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) نفت ایران نزدیک به ۷۰ دلار فروخته شد (۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) جنجال بابک زنجانی؛ از خرید شرکت‌های شستا تا سهام سایپا پیش بینی قیمت ارز و دلار (پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) قطع برق صنایع پرمصرف برای توزیع عادلانه انرژی هجدهمین نمایشگاه بین‌المللی صنایع دستی و گردشگری آغاز شد| مشهدالرضا(ع) میزبان ۴۹۰ شرکت از ۳۲ استان کشور+ فیلم پیش بینی قیمت طلا و سکه (پنجشنبه ۲۵ اردیبهشت ۱۴۰۴) انتقاد تند وزیر صمت به قطع کامل برق صنایع بزرگ در ۱۵ روز آینده (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) معاملات اوراق مالی اسلامی در بازار سرمایه از مالیات معاف شد (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

ضامن ۱۰۰ میلیونی برای وام ۲۲۰ میلیونی! | ضامن فروشی برای وام

  • کد خبر: ۱۹۸۶۹۳
  • ۱۵ آذر ۱۴۰۲ - ۱۲:۲۶
ضامن ۱۰۰ میلیونی برای وام ۲۲۰ میلیونی! | ضامن فروشی برای وام
سختگیری بانک‌ها برای پرداخت وام ازدواج، نه تنها باعث داغ شدن بازار خرید و فروش حق امتیاز وام شده بلکه پدیده عجیب خرید ضامن برای دریافت وام را نیز در پی داشته است.

به گزارش شهرآرانیوز، این روز‌ها اگر چند دقیقه‌ای در سطح شهر قدم بزنیم، آگهی‌های متعددی برای خرید و فروش وام و به‌ویژه تسهیلات با نرخ بهره پایین از جمله وام ازدواج و فرزندآوری، می‌بینیم. با این وجود، به نظر می‌رسد که کاسبان وام، راه جدیدی برای کسب درآمد از سختگیری بانک‌ها پیدا کرده‌اند. زیرا علاوه بر خرید و فروش وام، حال برخی افراد با دریافت مبلغی قابل توجه، تضامین مورد نیاز برای دریافت این وام‌ها را به صاحب امتیاز وام می‌فروشند.

ضامن وام ازدواج چند؟

برای بررسی شرایط خرید ضامن به منظور دریافت وام ازدواج از طریق این افراد، با یکی از آن‌ها که آگهی آن در سطح شهر فراوان بود، تماس گرفتیم. این فرد با تاکید بر اینکه بانک‌ها برای پرداخت وام ازدواج، دو ضامن می‌خواهند، توضیح داد که برای وام ۱۸۰ میلیون تومانی، هر ضامن ۴۰ میلیون تومان و برای وام ۲۲۰ میلیون تومانی، هر ضامن ۵۰ میلیون تومان هزینه دارد. همچنین صاحب‌امتیازان وام که می‌خواهند برای دریافت وام، از این تضامین استفاده کنند، باید برای ضمانت، چک یا سفته به این افراد واگذار کنند.

این فرد همچنین توضیح داد که در صورت تمایل، وام ازدواج مشتریان خود را می‌خرد که قیمت وام ۱۸۰ میلیون تومانی، ۷۳ میلیون تومان است و وام ۲۲۰ میلیون تومانی نیز ۹۳ تومان قیمت می‌خورد.

جولان بازار خرید و فروش وام

در شرایط تورمی اقتصاد ایران، وام گرفتن برای مردم بسیار مقرون به صرفه شده و تسهیلاتی مثل وام ازدواج که نرخ سود کم و دوره بازپرداختی نسبتا طولانی دارند، شرایطی جذاب را برای واجدان شرایط رقم زده‌اند. با این وجود، به نظر می‌رسد که فشار دولت بر دوش شبکه بانکی برای پرداخت این وام‌ها از یک سو و کمبود منابع لازم در بانک‌ها از سویی دیگر، سبب شده که بانک‌ها به بهانه‌های مختلف، از زیر بار این مسئولیت شانه خالی کنند.

با وجود اینکه دولت و بانک مرکزی بار‌ها تاکید کرده‌اند که برای دریافت وام ازدواج از بانک‌ها، ارائه یک ضامن کافی است، گزارش‌ها همچنان از سخت‌گیری‌های بیش از اندازه بانک‌ها و درخواست تضامینی بیش از آنچه در قانون ذکر شده حکایت دارند. در واقع همین مسیر ناهموار دریافت وام ازدواج باعث شده که بسیاری از واجدان شرایط این تسهیلات، قید دریافت وام را بزنند و امتیاز خود را به فروش بگذارند یا با تحمل هزینه‌ای اضافی برای استخدام ضامن، به این وام‌ها دست پیدا کنند.

فقدان نظارت نهاد‌های ناظر

این روز‌ها خرید و فروش حق امتیاز وام به صورت کاملا علنی انجام می‌شود و برخی از شرکت‌ها و سایت‌های خرید و فروش وام، ادعا می‌کنند که از نهاد‌های مربوطه مجوز فعالیت دارند. با این وجود، پیگیری‌ها حاکی از آن هستند که بانک مرکزی به‌عنوان نهاد ناظر بر هرگونه فعالیت نهاد‌های مالی، مجوزی برای خرید و فروش وام صادر نکرده است.

بدیهی است که این موضوع در کنار فقدان نظارت کافی از سوی بانک مرکزی و دیگر نهادها، می‌تواند باعث هموارتر شدن راه سوءاستفاده از مشتریان توسط این شرکت‌ها شود.

منبع: تجارت نیوز

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->